Multidisciplinaire behandeling voor nekklachten.

Heeft u last van acute of aanhoudende nekklachten of heeft u een whiplash? Pijn in uw nek kan heel vervelend zijn zeker als u problemen ondervindt in het dagelijks leven zoals moeite met omkijken of  hoofdpijn klachten. Bij OREC in Hilversum, Weesp, Amersfoort en Utrecht helpt uw gespecialiseerde fysiotherapeut binnen een multidisciplinair team u op weg om activiteiten in het dagelijks leven te hervatten. De juiste behandeling voor uw specifieke nekklachten.

Wat zijn de symptomen en kenmerken van nekklachten?

  • U heeft moeite met omkijken;
  • U kunt moeilijk of niet in slaap komen door de pijn in uw nek;
  • U kunt uw (werk)activiteiten door uw nekklachten niet of nauwelijks uitvoeren;
  • De nekpijn beheerst uw algemeen dagelijks leven;
  • U heeft naast nekklachten ook last van schouderklachten;
  • U heeft regelmatig last van hoofdpijn klachten;
  • Mogelijk voelt u tintelingen in uw schouders en armen

Als u last heeft van nekklachten is het zeer raadzaam om uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen, met name als de pijn zeer hevig aanwezig is, al langer dan zes weken bestaat, u uitvalsverschijnselen krijgt of dat de pijn uitstraalt naar andere plekken in het lichaam.

Wat zijn de oorzaken van nekklachten?

De oorzaken van nekklachten kunnen uiteenlopen. Soms is er sprake van een ongeval waarbij u een whiplash heeft opgelopen. Waarom nekklachten ontstaan is niet altijd duidelijk. Diverse onderzoeken uit binnen en buitenland geven wel aan dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan het in conditie houden van uw spieren en botten zodat de nekklachten preventief kunnen worden voorkomen.

Behandelmethode

Nek- rug specialisten

Resultaatgerichte aanpak
Nauwkeurige 0- meting van de mobiliteit
Nauwkeurige 0- meting van de kracht van de spieren rondom de wervelkolom
Op maat samengesteld behandelprogramma
Meerdere disciplines onder één dak

Hoe behandelen we nekklachten?

Bij OREC analyseren we de nekklachten door gebruik te maken van speciale apparatuur uit Scandinavië. De software van het DAVID Health Solutions zorgt ervoor dat we een meting kunnen doen van de spieren rondom de nekwervels. De resultaten analyseren we door de gegevens te vergelijken met een normwaarde. Als blijkt dat de normwaarde afwijkt dan kunnen we een behandelplan opstellen om uw spieren rondom uw wervelkolom op te trainen en met de juiste belasting uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Uit een systematic review onderzoek is gebleken dat actieve fysiotherapie bij nekklachten het beste resultaat oplevert op de korte en lange termijn.

Wilt u meer informatie over de behandeling van uw nekklachten of wilt u een afspraak maken?

Dan kunt u contact opnemen met OREC Hilversum, Weesp, Amersfoort en Utrecht. Dit kunt u doen door te bellen naar 035 538 54 60 of via het onderstaande contactformulier.

null

Behandelprogramma

Wilt u meer informatie over het behandelprogramma? Bekijk hier het stappenplan.

null

Contact

Wilt u een afspraak maken of meer infromatie over het behandelprogramma? Neem dan contact met ons op.