Behandeling voor rugklachten

Heeft u last van terugkerende of aanhoudende (lage) rugklachten of heeft u pijn in uw midden- of bovenrug? Pijn in uw rug kan heel vervelend zijn zeker als u problemen ondervindt in het dagelijks leven zoals moeite met buigen, strekken, zitten, staan of lopen. Bij OREC in Hilversum, Weesp, Amersfoort en Utrecht helpt uw gespecialiseerde fysiotherapeut, psycholoog en ergotherapeut u op weg om activiteiten in het dagelijks leven te hervatten. De juiste multidisciplinaire behandeling voor uw specifieke rugklachten.

Wat zijn de symptomen en kenmerken van rugklachten?

  • U heeft moeite met buigen, strekken, zitten, staan of lopen;
  • U kunt moeilijk of niet in slaap komen door de pijn in uw rug;
  • U kunt uw (werk)activiteiten door uw rugklachten niet of nauwelijks uitvoeren;
  • De rugpijn beheerst uw algemeen dagelijks leven;
  • Mogelijk zijn er tintelingen of heeft u een doof gevoel in uw billen, benen of voeten.

Als u last heeft van rugklachten is het zeer raadzaam om uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen, met name als de pijn zeer hevig aanwezig is, al langer dan zes weken bestaat, u uitvalsverschijnselen krijgt of dat de pijn uitstraalt naar andere plekken in het lichaam.

Hoe behandelen we rugklachten?

Bij OREC analyseren we de rugklachten door gebruik te maken van speciale apparatuur uit Scandinavië. De software van het DAVID Health Solutions zorgt ervoor dat we een meting kunnen doen van de spieren rondom de wervelkolom. De resultaten analyseren we door de gegevens te vergelijken met een normwaarde. Als blijkt dat de normwaarde afwijkt dan kunnen we een behandelplan opstellen om uw spieren rondom uw wervelkolom op te trainen en met de juiste belasting uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Uit een systematic review onderzoek is gebleken dat actieve fysiotherapie bij rugklachten het beste resultaat oplevert op de korte en lange termijn.

Wilt u meer informatie over de behandeling van uw rugklachten of wilt u een afspraak maken?

Dan kunt u contact opnemen met OREC Hilversum, Weesp, Amersfoort en Utrecht. Dit kunt u doen door te bellen naar 035 538 54 60 of via het onderstaande contactformulier.

null

Rugklachten programma

Wilt u meer informatie over het rugklachten programma? Bekijk het stappenplan.

null

Contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.